6 Mart 2012 Salı

Zayıflamak için herkes atakta! Yaz geliyor tabii...

Kilo vermek için çabalar hepimizde arttı. Hedef kilolar belirlendi ve hummalı bir aç kalma serüveni başladı...Aç kalıp sonra daha çok kilo alma yolundaki serüven. "Yoook canımmmm" sesleri de yankılanıyordur şimdi.Ben böyle yapmıyorum bu sefer. Bu sefer bir uzmandan bana uygun olan yöntemi öğreneceğim. Evet diyetisyene başlıyorum. " amaaaaan ben biliyorum diyeceklerini canimmmm" diyen sesleri de duyuyorum ama, 3 ana öğün 3 ara öğün ve düzenli spor dışında da kişiye özgü alınacak kriz anı yönetimi bilgileri var. Ve bunun bir uzman yardımıyla daha bilinçli olacağına inanıyorum. Mesela Ezgi Mola ...15 kilo verdi. Hem de zamana yayılmış şekilde. Daha önceki yazılarında çok kez deneyip başaramadığını okumuştum. Ama diyetisyen yardımıyla kulaktan duyma bilgilerine profesyonel bilgiler ekledi. En azından öyle diyor.:) Rejim gerçekten kişiye özel. Kriz anı yönetimleri de. Yeme biçimi değişirken destek gerekiyor. Çünkü değişim gerçekten zor ...Ben yaşım 2'li rakamların 3'lü sayılarına gelince... hatta ...otuuuz...neyse! ;) Sadece iyi bir bikini taşıyıcısı olmaktan öte iyi bir kalp damar sistemi taşıyıcısı olma kaygısına düştüm. Umarım başarırım :) çok değil 6 kilo vermek ve iyi beslenen biri olmak istiyorum. Ama tabiii arada meze sofraları ve kebap kaçamakları da yaparak. Eğer siz de açlık rejimi gazına girdiyseniz durun! bir düşünün derim. Olmuyor işte...Geri geliyor...Aç kalmadan kendinize özel bir beslenme biçimi için bir danışmana bir kere bile gitmeniz yeterli.
Not: Bu yazı üzerine Diyetisyenler derneğinden para aldım. Bi gidiverin :p Şaka bir yana gelişmeleri ve İsveçli bir diyetisyenin önerilerini yakında sizinle paylaşacağım. Şimdi ver gazı fotoğraflarıyla sizi başbaşa bırakıyorum.


Yapabilirsiniz! Her ne kiloda olursanız olun...İsterseniz genetik faktörler etkisinde olun. Sadece yeme biçiminizi değiştirerek daha iyi bir kalp damar sistemine sahip olabilirsiniz....

 

8 yorum:

demguzar dedi ki...

Diyetisyene gitmenin şu yönden de etkisi oluyor. İnsan para ödedi mi, diyetisyenin dediklerine tam uymaya çalışıyor =)

cerenim.com dedi ki...

kesinlikle katiliyorum sana sporda oyle. Gerci İsvecte diyetisyen ucretsiz ama yine de bir kere karar verdi mi o isoluyor ama iste geri donusumsuz olmasi icin bilincli bir yeme degisimi gerekiyor :)))

Pelin P.A. dedi ki...

Evet canım ben de başladım. Bir haftanın sonunda çok feci bir kriz zamanım oldu ama atlattım, hala devam ediyorum. Ben kendime kilolarımdan kurtulmak için 6 aylık bir hedef koydum. Umarım altı ay sonunda göğsümü gere gere kilo verme maceramı blogumda paylaşabilirim :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

kolay gelsin canım
istediğine ulaşırsın
:))

Kiymet dedi ki...

cok fena gaza geldim yine :) sondaki fotograflar tuzu biberi oldu :P
cok tesekkurler paylasim icin, az kaldi gunesli guzel gunlere... simdiden hazirliklar basladin:)
Sevgiler <3

Rainbow Gatherer dedi ki...

1. fotodaki kzı şişmanken daha guzel ve sirindi bence.

http://rainbowgatherer.blogspot.com

Mehlika Yıldırım dedi ki...

ya fotoğraflar gerçekten süper gaz veriyor, aslında bunlar küçük bir bölümü yani bu işi başaran bir sürüüüüüüü insan var di mi canım başarılabilir yani, sadece tehlikeli noktalardan uzak durmak gerek marketlerde abur cubur reyonları vs.

Unknown dedi ki...

Ezgi molanın zayıf hali çok tipsiz çıkmış yaa!!!