16 Ocak 2011 Pazar

Kızak köpekleri ve yılbaşı tatilimiz sälen

Yeni yıl tatilimzde ailemiz Türkiye'den geldi ve onları da alıp arkadaşlarımızla birlikte bir kayak merkezine gittik. ( Sälen ) Minik bungolov tarzı evlerde konakladık. Oldukça eğlenceliydi. Bir evde yılbaşı gecesi yemekler hazırlayıp, çekilişlerle hediyeler verip,havai fişekler fırlattık. Güzeldi. Ertesi gün etrafı turlarken, kayak yapan birçok kişinin ( 2-3 yaşında çocuklar dahi kayaktaydı) yanında kızak köpeklerine rastladık. Şimdiye kadar hep televizyonlarda, fotoğraflarda gördüğüm kızak köpekleriyle burun buruna gelmek nefisti. Hemen fotoğrafladım tabii. Daha çok çocukların gezdirilmesinde kullanılıyor sanırsam. Acaba sırtları acıyormu diye düşündüm ama, acımaz dediler. Bilemiycem artık . Bu kadar insan,doğa ve hayvan haklarına önem veren isveçlilerin bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Sizlerle hem kızak köpeklerinin hem de azıcık Sälen'in fotoğraflarını paylaşıyorum. İsveç taraflarına yolunuz düşerse, Kayak yapmaya da meraklıysanız ziyaret edin derim. :) 
 Kayak yaparken minik bebeklerde böyle arkada kuzu kuzu yatıyorlar
 Bunlar çekiliş hediyelerimiz
 Müthiş yılbaşı soframız


 Kızak köpekleri










 küçücük çocuklar kayakta.


2 yorum:

Ece K dedi ki...

Gorundugu kadariyla harika gecmis yilbasi tatiliniz:) Gidilmesi gereken yerler listeme bir yer daha ekledin, tesekkurler.:))

cerenim.com dedi ki...

Ece'cim oldukça keyifli bir yer. Ama arkadaş grubuyla gitmeni öneririm. Çok küçük oldupu için geceleri arkadaşlarla daha eğlenceli olur:)