18 Ekim 2011 Salı

PEKİ KOSTÜMÜM NE OLMALI DERSİNİZ...? Halloween ;))

Ve 31 Ekim geldi çattı :) Halloween ( cadılar bayramı) Şimdiden Drottninggatan caddesi süslendi.Hatta kostüm satan dükkanlarda sıra başladı. Kostüm partileri ve sokakakta dolanan binbir çeşit maskeli insan göreceğiz. Hatta 29 ekim akşamı biz de bir arkadaşımızın evine davetliyiz. Henüz kostüme karar vermedim... Sanırım kolay olmayacak.Önerileriniz olursa bana yazın...?
Halloween,Bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış; 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından da devam etmiş.
sembol ,gülen bir balkabağı. En yaygın olarak tüketilen şekerleme, elma şekeridir. cadilar bayrami aslinda hiristayan bayrami degil pagan bayramidir. geleneksel bir bayramdır.
Cadılar Bayramının kökeni aslen Samhain olarak bilinen kadim Kelt Festivalidir.Samhain Festivali hasat mevsiminin bitişini kutlamak için gerçekleştirilir. Geleneksel olarak,festival kadim Paganlar tarafından kış için malzemelerin ve malların hazırlanması için kullanılırdı. Eski Gaeller şimdi Cadılar Bayramı olarak bilinen 31 Ekim'in yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında bir bağ yarattığına inanırlardı. Ölüler kötü niyetli ve tehlikeli kabul edilir, yaşanılan sorunlardan hastalıklardan ve kötü hasattan onlar sorumlu tutulurdu. Festivalde ateşler yakılır, genellikle kış için öldürülen hayvanların kemikleri bu ateşlerde yakılırdı. Raufun ruhları taklit edebilmek için maskeler ve kostümler giyilirdi.( vikipediye bilgileri yüzünden teşekkür ederiz.)




























3 yorum:

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

sen ne giymek istiyorsan o olsun :)

Ece K dedi ki...

Cerencigim, gecen sene burada vampir kostumleri cok revactaydi, hem true blood'un hem de twilight'in etkisiyle. hatta ben de edindim bir tane ancak yolda gecirmek kismet olmustu gecen sene hallowen'i, giyememistim. Belki bu sene:)) ama sana sanki daha sirin bir seyler lazim gibi, kirmizi baslikli kiz olabilir gibi sanki:)))

cerenim.com dedi ki...

Ece'cim insallah bu sene yolda olmazsin ;) Ben hala bulmadim cok dandik kostumler :((( bulur bulmaz sana da atarim fotograflari ...optum cok