7 Haziran 2011 Salı

Yulaf buğdayı kaktırıcılı, yağsız, saf proteinli ama pekte lezzetli......

     Dukan diyetini şu sıralar duymayan yoktur. Fransız yazarın kitabı şu anda en çok satılanlar arasında. Ben dün başladım diyete.Gelişmeleri ve keşifleri yazarım sizlere.
     Şimdi bu amca kişinin kilosuna göre 3-5 günlük saf protein rejimi ile başlatıp, sonrasında sebze ekliyor. Kitabı alınca görürsünüz ya da sitesini ziyaret edince. Zaten google teyzeye yazarsanız DUKAN diye getirir tüm sonuçları size. Şimdi bu amca bu diyette olmazsa olmaz bir üç kaşıklık yulaf buğdayı veriyor hergüne. Tabi bu garip yulaf buğdayı sütle,suyla tüketilebilse de ya da yoğurt,çok lezzetli olmuyor.
    Ben bu sabah bir tarif deneyinde bulundum.Yumurtamı ve peynimirimi(yağsız peynür) bir kapta karıştırdım, fesleğen ve karabiber ekledim ve tabiki 3 yemek kaşığı yulaf buğdayını. Omlet yapar gibi ayrı bir kapta karıştırıp yağsız, çok ısınmış teflon tavaya cıssss diye attım. Arkalı önlü pişirdim. Acayip lezzetli bir omlet oldu!!!! Rejimde olmasanız bile yapıp yiyebileceğiniz bir lezzet. Denemelisiniz:) Şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler:
-Peynir (yağsız) - krem peynir bile olur.Yeterki yağı az olsun.
- 1 Yumurta
- 3 Kaşık yulaf buğdayı
- Fesleğen
- karabiber ve az tuz
Yağsız tavada cısır cısır....ohhhh miss


2 yorum:

uyduruk prenses dedi ki...

afiyet olsunnnn:))

marifet ellerimizde dedi ki...

bende dıyetteyım denemem lazım:)