15 Ocak 2010 Cuma

Sokak Hayvanlarımız.


Aslında  doğal yaşam alanları evler değil tabiki. Ama gelişen teknolojiyle sokaklar onlar içinde yaşanamaz halde. Hızla giden araçlar, küresel ısınmayla değişen ısı, insanların acımazsız tekmeleri falan falan...daha bir sürü sebep.

Ne yapılması gerektiği zaten yazılarla, videolarla, kampanyalarla iletiliyor hepimize. Ayrıca bilmiş bilmiş konuşmama gerek yok. Sadece iki küçük şeyi hatırlatacağım yeniden.Yoğurt kaplarınıza su ve yemek artıklarınızı koyup evden çıkarken sokak kenarlarına koyalım. Birde ne olur bırakacağınız hayvanı anlık zevkleriniz için alıp sonrada bırakmayın...
"Haytap" hayvanlar için çok çalışıyor... İsterseniz http://www.haytap.com/ sitesinden kampanyaları takip edebilir, barınaklar için neler yapabileceğiniz konusunda bilgilenebilirsiniz.
Haytap, ülke genelinde hayvanları koruma derneği adı altında kurulan sivil toplum kuruluşlarının tek bir çatı altında birleşerek oluşturduğu hayvan hakları konusunda çok geride olan ülkemizde gerçekten birşeyler yapmaya çalışan ve bunu yavaşta olsa başaran platform.
üyelik için haytap-subscribe@yahoogroups.com adresine e-mail atmak yetiyor

Hiç yorum yok: