15 Ocak 2010 Cuma

Cerenim'den mısır ekmeği. 30 dakikada nefis ekmeğiniz...


Merhaba,

Bugün mısır ekmeği yaptım. Fotoğraflarını çekip, tarifle birlikte sizinle paylaşayım dedim. Çok pratik ve lezzetli...Fırınınızı ısıtmayın, soğuk fırında 180 derecede aşağıda vereceğim tarifi uygulayarak pişirin. 30 dakika içerisinde mis gibi bir ekmeğiniz sofranızda olacak.
Bankonun üzerine hazırlanacak malzemeleriniz :
- 2 Yemek kaşığı yoğurt,
- 1 Çay bardağı sıvı yağ,
- 3 Su bardağı kalın öğütülmüş mısır unu,
- 1 Su bardağı Tam buğday unu,
- 1 Tatlı kaşığı şeker,
- 1 Tatlı kaşığı tuz,
- Yarım paket kabartma tozu,
- Ilık su (Alacağı kadar)
- Borcam kare ya da yuvarlak
Fırına koymadan önce yapılacak işlemleriniz.
Tüm malzemeleri bir kaba koyalım, üzerine ılık suyu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar elimizle yoğuralım.Hazırlanan karışımımızı yağlanmış borcama elimizle eşit şekilde yayalım. Fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
Not: Mısır unu kalın öğütülmüş olursa(çifte kavrulmuş) daha iyi olacaktır. Kalın öğütülmüş mısır unu, Aktarlarda bulunabileceği gibi ekmek fırınlarındanda alınabilir.)
Kalın öğütülmüş mısır ununuzu ( çifte kavrulmuş) buzdolabinizda saklamanız gerekmekte.
Sorularınız için : ben@cerenim.com

Hiç yorum yok: