4 Ocak 2014 Cumartesi

Bebek bisküvisi ! ev yapımı ve pratik

Deniz 9 aylık. Ona artık kemirsin diye ekmek vermeye başladık. Bebek bisküvilerini hazır almak istemedim.
Şekersiz,besleyici ama lezzetli bir bisküvi yapmak istedim ve internette tarifleri aradım taradım. Kimi pekmezli yapıyor kimi azda olsa şekerli.

Değişik bir tarif olsun diye düşünüp kendi ölçü ve eklemelerimle bir bebe bisküvisi yaptım. Tadı çok lezzetli oldu.

Ve besleyiciliği yüzünden de içim rahat bebeğime yediriyorum.İsterseniz meyvelerin içine ezer eklersiniz...yada elinde kemir kemir yer. Afiyet olsun!

İşte tarifi!

Fırını 170 dereceye ayarlayın altlı üstlü açık olsun ve fırını ısıtın.Malzemelerinizi hazırlayın...
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı un ( buğday unuyla da yapabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı kayısı püresi ( kuru kayısıları suda haşladım blender ile ezdim)

Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hafif cıvık bir hamur olana kadar yoğurun. Gerekirse su ekleyin yada cıvık olursa un ekleyin. İstediğiniz şekli verin ve yağlı kağıda koyun. 170 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Soğuyana kadar üzerini kapamayın. Sonra bir cam kavanoza koyun.


 

 

Hiç yorum yok: