Bebeğim 7 aylık. Daha önce tarhana vermeyi denedim ve beni reddetti. Fakat dün gece yaptığım şekliyle bebeğim ilk kez hapur hupur yedi bitirdi. Ben de tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
1 ceviz büyüklüğünde kıyma (taze)
1 yarım kabak ( iyice yıkanıp kabuğu ile konulacak)
2 yemek kaşığı tepeleme ev tarhanası ( acısız)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
İlk öce kıymayı buharda haşlıyorsunuz. Suyunu atmıyorsunuz. Kabağı da buharda haşlayıp, kendi sularıyla blenderdan geçiriyorsunuz.Elinizde bayaa sulu bir karışım kalıyor. En minik tencerenize (ben sos tenceresinde yapıyorum) 2 tepeleme kaşık tarhanayı ekleyip, sürekli karıştırıyorsunuz.Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Mama kıvamında oluyor ama baktınız çok koyu oldu süt veya su ekleyerek yumuşatabilirisiniz. Afiyet olsun bıdıklarımıza ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder