2 Şubat 2010 Salı

Çocuklarımıza(sevmeyenlere) fark etmeden Karnabahar yedirmek için tarifim ….



Karnabahar, çok sevilmeyen bir sebze. Fakat yararları çok. Bende çok sevmem. Tüketmenin en kolay şeklini denedim. Birkaç kez yapıp en hafif ve karnabahar tadının en az belli olduğu (hatta hiç)şeklini kendimce keşfettim.Tarifimi sizinle paylaşacağım.Sizde çocuklarınıza (sevmeyenlere) yedirebilmek için deneyebilirsiniz.  karnabahar hiç anlaşılmıyor ve çok lezzetli oluyor.
Malzemeler:
*Orta boy karnabahar (çok az haşlayın ve minik minik doğrayın)
*Dereotu ve maydanoz incecik kıyalım(yarımşar demet)
*Taze soğan incecik kıyalım (3-4 sap)
*1 fincan krema
*4 yumurta
*1 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 yemek kaşığı mısır unu
*Biraz tuz ve karabiber (Ağız tadınıza göre)
*Biraz acı pul biber (Ağız tadınıza göre)
*Peynir ( kaşar, beyaz eriyebilen herhangi bir peynir )
*Yağ kullanmıyoruz.
Yapılışı:
Hepsini bir kapta harmanlayın, Yağlı kağıdı tepsiye serip (ya da tepsinizi çok az yağlayıp) karışımımızı tepsiye döküp yayıyoruz. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirip servise sunuyoruz. Afiyet olsun
Not : Yemeği yiyene kadar içinde karnabahar olduğunu söylemeyin  Önyargı oluşmasın.
Karnabahar: Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir.
Karnabaharın Faydaları: Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.(Karnabaharın faydaları bilgileri mydearbody.com dan alınmıştır)

Hiç yorum yok: