18 Şubat 2010 Perşembe

Cerenim usulü Tavuk yahni.

Ben yemekler üzerinde değişiklikler ve denemeler yapmayı seviyorum. Bu tavuk yahnim oldukça sevildi. Sizde değişik tavuk tarifleri arıyorsanız, birde bunu deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
4 Adet soğan
4 Adet patates
Zeytinyağı, Ayçiçeği yağı ve tereyağı ( Hepsinden birer yemek kaşığı ama arzu ederseniz daha fazla koyabilirsiniz.)
1 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı hardal ( deli ziya ;) )
5–6 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı krema
Eklenecek baharatlar:
Biz bu baharatları  evde hep tutuyoruz. Hem çok sağlıklı hemde lezzetli.
Yarım çay kaşığı kadar eklenecek,
Kişniş
Zencefil
Mercan köşk
Karabiber
Tuz (tuzu kendi ağız tadınıza göre ekleyin)
İsot ( Acı sevmenize göre)
Ben ayrıca minik kurutulmuş acı biber ekledim, pul biberde olabilir(miktar ağız tadınıza göre)
Yapılışı :
Tavukları ince ince şerit halinde kesin. Una bulayın, 3 yağınızı karıştırarak, içerisine tavuklarınızı koyun ve kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın, patatesleri de küp küp kesin. Tavuklarınız kavrulup rengi değişmeye başlayınca soğan ve patatesleri ekleyin. Baharatları da bu esnada ekleyelim.
Patatesler ve soğanlar kavrulana kadar iyice karıştırın, orta ateşte. Karıştırmayı bırakmayın, bırakırsanız sulanır ve iyi bir sonuç elde edemezsiniz. Sürekli karıştırın patatesler iyice kavrulsun.
Kavrulurken hardalınızı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tamamen patatesler, soğanlar ve tavuk kavrulduktan sonra 5–7 dakika kapağını kapatıp bekleyin. Sonra kremanızı ekleyin. 1 kere kaynasın, altını kapatın ve 10 dakika kendi ısısında beklesin. Servis edin :)) Afiyet olsun

2 yorum:

uyduruk prenses dedi ki...

bize deee yaap cerenim...

minik bahçe dedi ki...

aaa uyduruk prensescim yapmazmıyım :))) pilavla birlikte yaparım, yeriz :)))