22 Ocak 2014 Çarşamba

Yoksa çocuğunuz iştahsız mı???

İştahsız çocuklarınıza yemeklerini böyle sunmaya ne dersiniz???? Ben evet derim şahsen :)))

17 Ocak 2014 Cuma

Birine sürpriz mi yapacaksınız?

Renkli uçan balonlar ve birlikte çekilmiş fotoğraflarınızla onu karşılayabilirsiniz :)

16 Ocak 2014 Perşembe

Bebeklere kış maması

Kış gelince soğuk algınlığı, grip,bulaşan virüsler falan hepsi annelerin korkulu rüyası oluyor. Miniklerimizi korumak için ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Tanımadık biri kışın bebeğimize dokununca ekstra sinirleniyoruz falan filan. 
Ama
Engellemek zor! ;) ve bebeğiniz artık 8 ay üzerindeyse sarımsak verebiliyorsunuz. Doktorunuza danışarak emin olmanızı tavsiye ederim.
Deniz 9 aylık. Ve ben sarımsak da soğan da veriyorum. Neyse gevezelik yeter! 

Bu...
Tarif kışın bebeğinize doğal antibiyotik...

Malzemeler:
- 250 gram yağsız dana eti
- 1 diş sarımsak
- 2 sap brokoli
- 2 sap karnıbahar
- 1 tatlı havuç ( normal havuç da olur)
- 1 kabuklu kabak

Yapılışı:
Eti minik kesin, üzerini geçecek kadar su koyun ve üzerine defne yaprağı ekleyin.Etler yumuşayana kadar kapağı kapalı haşlayın.
Sebzeleri minik kesin ve buharda çok fazla yumuşamadan haşlayın. Buharda haşlama imkanınız yoksa, az su ile sebzeleri haşlayabilirsiniz. Ama buharı tercih edin mümkünse.

Sonra sebzeleri, etin sadece suyu ile birlikte blender ile parçalayın.Etler ayrı blenderdan geçirilecek.Sebze pürenizi minik buzdolabı kaplarınıza koyun üzerine zeytinyağı dökün ve soğuyunca buzluğa koyun 20 gün içinde tüketin.
Etleri de blenderda parçalayın ve onları da ayrı buzdolabı kaplarında saklayın.

Sebze karışımının üzerine etini ekleyin ve afiyetle hüpletsin bebişler. 

Buzluktaki sarımsaklı sebze karışımınızla tarhana, tavuk herşeyi yapabilirsiniz ;) 





14 Ocak 2014 Salı

Ehi ehi :)


Bardak çok komik!

11 Ocak 2014 Cumartesi

Kar mevsimi geldi geçiyor ;)

Bu sene bırakın kardan adam yapmayı da böyle neşeli şeyler yapın! Kardan kediler,köpekler falan :)

Bebeğiniz kabız mı?

Bebeğiniz kabızlık problemi yaşıyorsa bu püre karışımını yapıp, yedirebilirsiniz! İşe yarayacağını göreceksiniz. Buna da bir ad bulalım hımmm! Buldum..

Sıçmık püresi:

- 1 avokado
- 1 kabak
- 1 armut
- 1 kereviz kökü
- Biraz dereotu
- zeytinyağı

Hepsini daha önceden hazırladığınız sebze suyunu da ekleyerek kapağı kapalı yumuşayana kadar haşlayın. Aman çok su koymayın! Kendi suyunu kullanabilin. Sonra mixerde parçalayın. ılınınca yoğurt ve ekmek içi parçalarıyla yedirin. Ertesi güne kaka çıkışı daha rahat olacak. Kalanı 2 günde tüketecek şekilde buzlukta saklayın.

10 Ocak 2014 Cuma

Bebeğiniz somon yemiyorsa...

Bebeğiniz somon yemiyorsa bir de bu tarifi deneyin. 

Yemeğin adı: somon kaktırma ;)

- 1 adet soyulmuş doğranmış kırmızı elma
- 50-70 gram Norveç somonu
- 1 yemek kaşığı tarhana
- zeytinyağı / tereyağı
 
Yapılışı:

Daha önceden hazırladığınız sebze suyunu minik tencereye koyun. İçerisine elma dilimlerini,yağınızı ve somonu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişince çatalla ezin ama ocaktan almayın. Tarhananızı ekleyin. Tarhana pişene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. 

Yoğurt ile bebişinize yedirin.
Elmanın tatlılığı ile somonu yediğini göreceksiniz! Bol şans

8 Ocak 2014 Çarşamba

Bebeğiniz için protein kaynağı!

Bu akşam bol mercimekli ve sebzeli mamamızı hazırladım! Soğuduktan sonra buzluğa koyacağım ve 2 hafta içerisinde tüketeceğiz. İşte yeni tarif 

mercimekli,pancarlı püre!

Malzemeler:
- 1 pancar
- 1 kabak
- 1 karnıbahar ( 2-4 parça)
- Maydonoz ( bir tutam)
- Yeşil mercimek
- Kırmızı mercimek
- Daha önce hazırladığımız sebze suyu
- zeytinyağı (az)

Mercimekleri ve sebzeleri ayrı tencerelerede az suda kaynatıyorsunuz.Yumuşayana kadar.
Önce mercimekleri blenderdan geçirin.
Sonra pancar dışındaki sebzeleri
 ( pancarı tencerede bırakın az daha pişsin)
En son az su ile pancarı blenderdan geçirin. 
Mercimek ve sebze karışımını karıştırın ve buzdolabı için kaplara koyun ve en son blenderdan geçmiş olan pancarı sos gibi üzerine dökün. 
Soğuduktan sonra buzluğa koyun. Yedirmeden önce içerisine 1 kaşık labne peyniri ekleyin :) afiyetler olsun :)

6 Ocak 2014 Pazartesi

Bebeğinize sebze suyu yapma zamanııı!

Bugün Deniz'e sebze suyu yaptım. Yemeklerine eklemek için de buzluğa, minik kaplar içerisinde koydum. 
Hazırladığımdan bir kepçe alıp, bugün pişirdiğim somonuna karıştırdım.Şapur şupur yedi. İşte denenmiş ve memnun kalınmış yeni bir tarif daha :)

Bebelere sebze suyu!

- 1 kök kereviz
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 kuşkonmaz
- 1 pırasa sapı
- 1 tatlı patates
- 1 tutam dereotu
- 25 gr tereyağı
- Biraz karnıbahar

Soğanı piyazlık kestim 25 gr tereyağında kavurdum. Doğrayıp, minik minik kestim.Kalan sebzeleri de üzerine ekledim. Üstünü azıcık geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirdim.
Tel süzgeçten çatalla eze eze suyunu ve ezilen parçaları geçirdim. Minik buzluk kaplarına koyup soğumaya bıraktım. Soğuyan sebze sularını buzluğa koydum..Yarın öğlen tarhanasını bu su ile bişireceğim. Afiyet olsunnn

4 Ocak 2014 Cumartesi

Bebek bisküvisi ! ev yapımı ve pratik

Deniz 9 aylık. Ona artık kemirsin diye ekmek vermeye başladık. Bebek bisküvilerini hazır almak istemedim.
Şekersiz,besleyici ama lezzetli bir bisküvi yapmak istedim ve internette tarifleri aradım taradım. Kimi pekmezli yapıyor kimi azda olsa şekerli.

Değişik bir tarif olsun diye düşünüp kendi ölçü ve eklemelerimle bir bebe bisküvisi yaptım. Tadı çok lezzetli oldu.

Ve besleyiciliği yüzünden de içim rahat bebeğime yediriyorum.İsterseniz meyvelerin içine ezer eklersiniz...yada elinde kemir kemir yer. Afiyet olsun!

İşte tarifi!

Fırını 170 dereceye ayarlayın altlı üstlü açık olsun ve fırını ısıtın.Malzemelerinizi hazırlayın...
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı un ( buğday unuyla da yapabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı kayısı püresi ( kuru kayısıları suda haşladım blender ile ezdim)

Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hafif cıvık bir hamur olana kadar yoğurun. Gerekirse su ekleyin yada cıvık olursa un ekleyin. İstediğiniz şekli verin ve yağlı kağıda koyun. 170 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Soğuyana kadar üzerini kapamayın. Sonra bir cam kavanoza koyun.