24 Kasım 2013 Pazar

Gurme bebek!

Ek gıdaya başlarken ve bebeğinizi beslerken başvurabileceğiniz enfes bir site. Hem tarifler var hem de öneriler. Hemen tıklayın ve yeni tarifleri keşfedin derim....


www.gurmebebek.com

 

19 Kasım 2013 Salı

Bebekler için tarhana tarifi.

Bebeğim 7 aylık. Daha önce tarhana vermeyi denedim ve beni reddetti. Fakat dün gece yaptığım şekliyle bebeğim ilk kez hapur hupur yedi bitirdi. Ben de tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

1 ceviz büyüklüğünde kıyma (taze)
1 yarım kabak ( iyice yıkanıp kabuğu ile konulacak)
2 yemek kaşığı tepeleme ev tarhanası ( acısız)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
İlk öce kıymayı buharda haşlıyorsunuz. Suyunu atmıyorsunuz. Kabağı da buharda haşlayıp, kendi sularıyla blenderdan geçiriyorsunuz.Elinizde bayaa sulu bir karışım kalıyor. En minik tencerenize (ben sos tenceresinde yapıyorum) 2 tepeleme kaşık tarhanayı ekleyip, sürekli karıştırıyorsunuz.Kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Mama kıvamında oluyor ama baktınız çok koyu oldu süt veya su ekleyerek yumuşatabilirisiniz. Afiyet olsun bıdıklarımıza ;)


 

18 Kasım 2013 Pazartesi

Anne ve anne adaylarina naçizane öneriler

7 ay oldu anne olalı. Bir sürü değişik ürün satın aldım ve kullandım. Her annenin yaşam şekli ve her bebeğin huyu birbirinden farklı olsa da bazı ürünler var ki çok memnun kaldım. İşte bunlardan bazıları :

Sen zıpla ben yemek yapayım :) zıp zıp zıplayan bebeğiniz gözünüzün önünde ve güvende. Ve siz şimdi rahat rahat çorbanızı pişirebilirsiniz. Fisher Price jumperoo


Bel ve sırt ağrınız varsa bir de bebeğimle göz göze olayım kaygınız... O zaman; Stokke Xplory derim. Hatta mümkünse kırçıllı kılıfıyla. Kırçıllı kılıf kir göstermez ;)


Ve mama zamanı gelip çatacak. Buharda mis gibi mamalar hazırlayabilirsiniz. Sebzeniz,etiniz buharda pişsin,suyuyla da kendi mikserinde püre haline getirin. Püre zamanı bitince yine buharda pişirin çatalla ezin.Ben çok çok severek kullanıyorum.Baby cook baeba!



Biberon demek gaz demek! Özellikle ilk zamanlar gaz sorununu en iyi kesen biberon diyebilirim. Dr Brown.


 

İşte bu kaşık nefis! İçine mamayı koyuyorsunuz ağzındayken sıkıyorsunuz! Kesinlikle tavsiye ederim.Boom marka kaşık için internet sparişi verebiliyorsunuz.

İşte bir iphone uygulaması! Bebekler çin hazırlanmış. Tabiki süresi uzun olmadan ve mümkünse telefon internete bağlanmadan bebeğinizi kısa süreli eğlendirebilirsiniz. Bizimki bunu görünce ço gülüyor ben de bu esnada onu giydiriyorum ;)Fisher price app.

Oturmaya destek için nefis bir icat. Ayrıca banyoda yıkarken de kullanılabiliyor....Bumboo

Eveeet şimdilik bu kadar yakında bebekle ilgili tecrübeleri paylaşmaya devam edeceğim. Çok çok yakında.