29 Eylül 2010 Çarşamba

Stockholm sokaklarından....Ve hediyeli çekiliş haberi !

Gamla stan'dan bir  fotoğraf. Dar sokakları gezmeyi çok seviyorum...Sizler için çekip paylaşmaya devam edeceğim :) Yorumlarınızı bekliyorum...En kısa zamanda minik bir çekiliş yapacağım yorum yazan blogger dostlarım arasında ... Sanırım bu çekilişi hazırlamam Ekim 15'i bulur. Çekiliş sonucunda hediyem çok büyük değil ama bloğumda eklediğim bir ürün. Yumurta zamanlayıcı egg timer!!! Hediye edeceğim :) Eski postlarda da ilginizi çekecek konular var.Tek yapmanız gereken eklenen postlar ile ilgili fikirlerinizi paylaşmak!  (http://cerenimben.blogspot.com/2010/09/tasarmlar-degisik-degisik-scak-scak.html) linkinde hediyenizi görebilirsiniz!

26 Eylül 2010 Pazar

Bowling mekanlarından ! Buranın dizaynı çok güzel....

Bowling merkezlerinin içlerinin hep bir karakteri oluyor. Hep neşeli ve eğlenceli düzenliyorlar. Ve bu bowling salonuda Stockholm'ün kunsgatan bölgesinde adı Marion's gastro diner ...Oldukça sevimli bir mekan. Ama haftasonu gidecekseniz rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Duvar kağıtlarında kek tarifleri, ayakkabılar bağcıksız, çalan müzikler nefis!Otro milkshake içmeden sakın mekandan ayrılmayın. oreo bisküvilerini kırıp içerisine vanilyalı dondurma ve votka koyuyorlar size tadını anlatamam ! Nefis. Yani stockholme yolunuz düşerse mutlaka Marion's a gelip bowling oynamasanız bile bu içecekten Otro milkshake içiyorsunuz! Benden söylemesi!!!







 Duvar kağıtlarına bayıldımmm

 Retro taburelere bakın!
 cici arkadaşımın çorap ve etek uyumu inanılmaz sevimli ve güzeldi :) Tacı da kırmızıydı :):)




 Oyun tablasını bile piti kareli masa örtüsü gibi yapmışlar :)
 Topu atan benim :) cerenim.com

25 Eylül 2010 Cumartesi

Tasarımlar değişik değişik sıcak sıcak tasarımlar ...BAKMALISIN!!!!

Merhabalar...Uzun zamandır sevdiğim mutfak tasarımlarını eklememiştim. Şimdi birkaç tane hayatı kolaylaştıran ve ilginç mutfak tasarımını sizinle paylaşıyorum...Siz olsanız en çok hangisini isterdiniz??? Ben mi? Ben ete damga basma olayına bayıldım :) İstediğiniz yazıyı yazdırıp misafirleriniz için damgalayabilirsiniz. Bu camdan tencere de ayrı bir güzel. Taze fasülyeleri düşünüyorum içinde ne harika gözükürler.Yumurta pişirme aleti egg timer'da ayrı bir pratiklik :) EZ Cracker yumurta kırıcısı inanılır gibi değil. ama sanırım onu istemezdim boşu boşuna bulaşık! elde kırmak daha rahat :)






Ve yine reklamlar ama bu sefer....

Ama bu sefer dükkanın kağıttaki logosuyla vitrinde o anda oturan köpeğin duruşu aynı oldu.. Hahahaha bence çok sevimli bakıyor köpekcik. Ve zaman bazen böyle tesadüfleri bir araya getirir.Markanın web sitesi de şöyle http://www.norling.se/

vitrinleri paylaşmaya devam! Burası Erkek kuaförü...

Değişik vitrinleri belgelemeyi çok seviyorum. Hemen hemen tüm vitrinler bir tasarımcı tarafından hazırlanıyor. Bazıları yüksek ihtimalle 1900 lerde tasarlanmış bir daha sadece tozu alınmış değiştirilmemiş :) gerçekten! Mesela bir tane örneği http://cerenimben.blogspot.com/2010/09/eski-mi-eski-ama-yeni-mi-yeni-bir.html mevcut. Ama şimdi yüklediğime bakın sonra gidersiniz o linke ;) Vitrin tasarımları tasarımcının kimliğini de yansıtıyordur herhalde.Değişik vitrin tasarımları fotoğraflarım devam edecek şimdilik bir tane daha :):) Burası bir erkek kuaförü.




üç boyutlu vitrin tasarımı....nefis olmuş.

Reklam tabelası yapmışlar ama üç boyutlu camın içerisinde ayakkabılar var ve oldukça dikkat çekici bir tanıtım.

Reklamlar

Sevimli sandalyeler

Bu sandalyelerin tasarımları hoşuma gitti... Bence pop art dizayna sahip bir evde zevkle kullanılabilir.

23 Eylül 2010 Perşembe

Biraz fotoğraf....

Buraya hep kendi çektiğim fotoğraflardan koyuyorum. Fotoğrafa ayrı bir düşkünlüğüm var. Bu fotoğraftaki kuğucuk ve çevre Stockholm Sigtuna'dan. Sigtuna havaalanıyolu taraflarında hiç bozulmamış , ortaçağdan kalma bir semt. Daha sonraki günlerde Sigtuna 'dan birkaç fotoğrafla paylaşım yapacağım. Ama şimdilik bu ilk fotoğraf. "Biraz fotoğraf..." bölümüz için :)

21 Eylül 2010 Salı

Ah bu erkekler 7 yaşında neyse 70 yaşında da aynılar :D:D

Pedikür yaptırıyorum...Keyfim yerinde tabi! Tabi sadece ben değilim keyfi yerinde olan!! Pedikür salonu camekan ve yol kenarı. Bir baktık pencerede iki tane minik ! Pedikür yaptıranların  ayaklarına bakıyorlar çapkın çapkın!! Çok şirinler!

Evime neler aldım...1

Evime neler aldım bölümünü bugün kurdum :)) Bazı alışverişlerimi bundan sonra sizlerle paylaşacağım. Bu şekilde hepsiyle ilgili kullanım ömrü ve işlerliğiyle ilgili  birlikte tecrübe etmiş olacağız. Bu bölümde mutfak eşyalarından, şampuanlara,çiçeklere kadar hepsi olacak. Bir nevi ürün memnuniyeti ve memnuniyetsizliği paylaşımı :D
Bugün bir kutu ve bulaşık süngeri aldım....Ama değişik tasarımlara sahipler ... Şöyle ;
Zenci solist görünümündeki bulaşık süngeri ve sinemadaymışcasına mısır yiyebilmek için patlamış mısır kabı :D:D  Çok şirin görünmüyorlar mı ? :D
Ve bu çiçekler...Evde yetiştirilen minik mandalina ağacı , domates ağacı ve çilekler :D Nasıl yetişecekler başlarına neler gelecek zamanla paylaşırım...Umarım meyvalarını yeriz :D:D

20 Eylül 2010 Pazartesi

Süslü kanalizasyon kapağı....

Oymalı kakmalı kanalizasyon kapakları....Aslında nefis. Hep çirkin yaparlar. Çirkin olmasını geçtim kırık olmasın ve güvenli olsun, o da yeter! :))

19 Eylül 2010 Pazar

Değişik mezar taşları....


Pek sevimli fotoğraflar değil tabii...Hatta çekim yaparken benimle dalga geçtiler...mezarlık çekiyorum, nasıl bir eğilimdir bu diye :D Şaşkınlar! Değişik mezar taşları var. Süslemeler ve çiçekleri kullanma şekilleri ilginç...Sulama için de insanların işleirni kolaylaştırmak için bir bölüm yapmışlar.Mezarlık bekçisi görmedim!!Ama zaten pek olduğunu da düşünmüyorum. Bu arada burası Stockholm Sigtuna. Hepinizie sağlıklı , uzun , huzurlu yıllar dilerim . Ve fotoğraflar...

puantiye puantiye kırmızıııı puantiyeeee!!!!

 Bebeğinizle birlikte giyip sevimli sevimli dolanabileceğiniz bir takım...saksıları da var. Kırmızı puantiye sevimli oluyor!

Bisikletten kapı dizaynı :)

 Yaratıcılık her yerde...Eskimiş bisikletlerini kapı dekoru yapmışlar...bisikletin çanını çevirince kapı çalıyor gibi oluyor sanırsam. Yapılabilecek bir tasarım :):)